Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ebben tudna segítene valaki?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
397
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Az első feladat.
Ott LEHET szélsőérték, ahol az és y szerinti parciális deriváltak = 0

f'x szerint = 2x-y+9
x változik, y paraméter

f'y szerint = -x+2y-6

Meg kell oldani:
2x-y+9=0
-x+2y=6

Y= 1 és x= -4

Tehát lehet (-4,1) pontban
0