Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika_Négyszögek

Főoldal » Középiskola » Matematika
319
Egy deltoid oldalai 25 cm és 38cm hosszúak, rövidebb átlója 40 cm. Mekkora a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A deltoid rövidebb átlója a hosszabb átlót x és y részre osztja
A deltoid kisebb oldala, a rövidebb átló fele és a hosszabb átló rövidebb részére felírjuk a Pitagorasz tételt:
25²=20²+x²
Ugyanígy a nagyobb oldal, a rövidebb átló fele és a hosszabb átló hosszabb részére is:
38²=20²+y²
Az x és y értékek kiszámolása után a deltoid területe:
T=20·x+20·y
0