Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
318
A számtani sorozat első öt elemének összege 1500, differenciája 5.
Számold ki az első és a tizedik elemét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

1. elem: x
2. elem: x+5
3.elem: x+10
4.elem: x+15
5.elem: x+20
Összesen:
5x+50=1500
5x=1450
x=290
Így az 1. elem: 290
És a 10. elem: 290+20+25=335
0