Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyelet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
692
Egy számot elosztva a nyolcadával eredményül 8-at kaptunk.Melyik számra igaz ez az állítás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Jelöljük a keresett számot x-szel. Az állítást kifejező egyenlet:
x:(x/8)=8
Törttel úgy osztunk, hogy a reciprokával szorzunk, tehát:
x·(8/x)=8
x-szel egyszerűsítve:
8=8
Azonosságot kapunk, vagyis az állítás minden (nem 0) számra igaz.
1