Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon fontos lenne elenorzo es gyorsn ma kell le adni....

Főoldal » Középiskola » Fizika
399
kepletek kepeken vannak
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1. helyzeti energiája(Eh=m·g·h=1,5·10·20=300J
mozgási energiája=Em=1/2·m·v²=0.5·1,5·10²=75J
2. m=Eh/g·h=1800/45·10=4kg
3. v²=2·Em/m=2·90000/200=900
v= 900 =30m/s
4. W=Eh=G·h=m·g·h=3000·30=90000J
P=W/t=90000J/60s=1500W=1,5kW
0