Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi 8. osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2003
Az első feladat: Simi és Samu ikrek, kishúguk, Janka 4 évvel fiatalabb náluk. Hárman együtt 29 évesek. Hány éve volt Janka feleannyi idős, mint Simi és Samu?

A második feladat: Hány éves most az az ember, aki 16 év múlva ötször annyi idős lesz, mint amennyi 8 évvel ezelőtt volt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2x + (x-4) = 29
3x - 4 = 29
3x = 33
x = 11

-----> most 11 évesek az ikrek, Janka pedig 7 ------> 3 éve volt Janka feleannyi idős


x + 16 = 5 (x-8)
x+16 = 5x - 40
4x = 56
x = 14

------> 14 éves most.
1