Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
585
1.Írd fel az alábbi mértani sorozatot a tízedik eleméig, ha az első három eleme 5,15,45..!
2.Add meg a mértani sorozat első elemét ha a8=4374 ; q=3!
3.Egy mértani sorozat első tagja -3, az ötödik tag -48. Adjuk meg a sorozat hányadosát, számítsuk ki a nyolcadik elemét, és az első nyolc tag összegét4
4.Ha elhelyezünk egy bankban 180000 Ft-ot évi 7%-os kamatra, és a kamat is kamatozik 10 éven át, akkor 10 év múlva mekkora összeghez jutunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.feladat
5, 15, 45, 135, 405, 1215, 3645, 10935, 32805, 98415

2.feladat
2 az első elem

3.feladat
-3, -6, -12, -24, -48, -96, -192, -384
Hányados: 2
8. elem: -384
Első 8 tag összege: -765

4.feladat
18000×1,07×1,07×1,07×1,07×1,07×1,07×1,07×1,07×1,07×1,07=35408 forint összeghez jutunk






1