Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Közömbösítés és hidrolízis

Főoldal » Középiskola » Kémia
298
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
KCl = semleges
K2CO3 = Lúgos
NH4NO3 = savas
CH3COONa = Lúgos

HCl + NaOH = NaCl + H2O
c(HCl) = 0,2 mol/dm3
V(HCl) = 25 cm3 = 0,025 dm3
n = c*V = 0,2*0,025 = 0,005 mol
V = c/n = 0,2 mol/dm3 / 0,005 mol = 40dm3 = 40000cm3

Tehát 40000 cm3 közömbösíti
Módosítva: 6 éve
0