Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
336

1.4 szer (x+3) ≤ 5 x - 2
2. 3 x - 2 + 4 x ≥ 2 x +4 - 9
3. 5- 6x ( 6 szor (x+3)
A 3. Feladatnál a 6 x után az a fél zárójel relációs jel amerre raktam!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.feladat
4x+12≤5x-2
12≤x-2
14≤x
Ellenőrzés:
Ha x=14,
Bal oldal: 4×14+12=68
Jobb oldal: 5×14-2=68
Ha x=13
Bal oldal: 64
Jobb oldal: 63
A 13 már nem jó így.
2.feladat
3x-2+4x≥2x+4-9
7x-2≥2x-5
5x-2≥-5
5x≥-3
x≥-3/5
Ellenőrzés
Ha x=-3/5
Bal oldal: -31/5
Jobb oldal: -31/5
3.feladat
5-6x=6x+18
5=12x+18
-13=12x
x=-13/12
Ellenőrzés:
Bal oldal: 138/12
Jobb oldal: 138/12





Módosítva: 6 éve
0