Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozzuk meg a P1 és a P2 valószínűségeket!

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
306
Legyen ξ exponenciális eloszlású λ = 2 paraméterrel.
Határozzuk meg a P(ξ ≤ 2) és a P(1 ≤ ξ ≤ 2) valószínűségeket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, exponenciális, Valószínűség, meg, paraméter, eloszlás, ξ, p, λ, határozzuk
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Az eloszlás függvény
F(x)= 1- e emelve a (-lambda szor x)-re

ez a területeket összeadja
p(x kisebb 2) = területeket 2ig adjuk öszze = F(2) = 1- e emelve ( -2 szer 2) re
1-e emelve (-4) re
=0,981684


P( 1és 2 között = terület 2 ig - terület 1 ig
kell F(1) = 1- e emelve ( -2szer 1) = 1-e emelve (-2) = 0,8646647

F(2) -F(1) = 0,981684 -0,8646647 = 0,117019
0