Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Írjuk fel ξ eloszlásfüggvényét!

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
519
Legyen a ξ valószínűségi változó sűrűségfüggvénye f(x) =cx2, ha x ∈ [−1, 4], 0 egyébként.
Határozzuk meg c értékét, írjuk fel ξ eloszlásfüggvényét! Mekkora valószínűséggel esik ξ a [0, 2] intervallumba?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, függvény, Valószínűség, egyetem, Sűrűség, x, Intervallum, változó, eloszlás, ξ
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
inbtegral - végtelentől plusz végtelenig = 1
vagyis az összterület = 1
Jelenleg ez azt jelenti
integrál -1 től 4 ig
a cx négyzet függvényé = 1
fv integrálja = c szer x köb /3

( c szer 4 köbön /3 ) - ( c szer (-1 ) köbön / 3 ) = 1
c szer 63/3 = 1
c= 3/63

p( 0 és 2 között az X) = integral -1 től 2 ig
függvény, amit integrálni kell = 3/63 x négyzet

integrál = 3/63 szor x köbön/ 3 = x köbön / 63

valsz = integrál -1 től 2 ig
fv = x köbön /63

valsz = 2 köbön / 63- (-1) köbön /63 = 7/63



eloszlás fv

0 ha x kisebb -1
1 ha x nagyobb 4

(x köbön+1)/63 ha x -1 és 4 közti

indoklás:

F(x) = területet adja össze x-ig

legyen ez most m

integrál -1 től m ig
3/63 x négyzete

integrál = 3/63 szor x köb /3 = x köbön /63

F(m)= ( m köbön /63-((-1) köbön/ 63)= m köbön /63 +1/63= (m köbön+1)/63
0