Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
870
Segítséget szeretnék kérni! Egy ABC háromszög oldalainak hossza
a=3cm
b=5cm
c=6cm
Mekkorák az oldalai az A'B'C'háromszögnek ,ha az ABCháromszög ~A'B'C'háromszög,és
a,feladat legrövidebb oldala 9cm
b,feladat leghosszabb oldala 9cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,
a=3×3=9 cm
b=5×3=15 cm
c=6×3=18 cm
b,
a=3×1,5=4,5 cm
b=5×1,5=7,5 cm
c=6×1,5=9 cm
0