Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segíts sooos!!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
394
Kérlek segíts ebben!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
T1 =80C
T2 =10C
m2 = 40 kg
Tk =28C
m1 = ?
Alkalmazzuk a kalorimetria egyenletét: Qfel = Qle
c*m1*deltat1 = c*m2*deltat2
Egyszerűsítsünk a fajhővel!
m1*52C = 40kg*18C
m1 = 13,85 kg
A termálvíz tömege 13,85 kg.

2.
Csatoltam képet, mert ez sokkal bonyolultabb és hosszabb is.
1