Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SEGÍTSETEK

Főoldal » Középiskola » Matematika
612
Egy háztető síkmetszete egyenlő szárú háromszög amelynek az alapja 12 m, a magassága 2 m. Milyen hosszú? A tető hossza 15 m. Hány m2 cserép kell a befedéshez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Pitagórasz tétele :
2 négyzete + 6 négyzete = hossz négyzete
mert a 12 hosszat a magasság éppen felezi és
hossz az átfogó

4+ 36 = hossz négyzete
gyök 40 = hossz
h= 6,32

két darab téglalap területe = 2 szer 6,32 szer 15= 189,6

0