Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1203
1. feladat
Egy iskola felső tagozatos tanulóinak tábort szerveztek. A hetedikesek kétszer annyian jelentkeztek, mint az ötödikesek, a hatodikosok pedig 5-tel kevesebben, mint a hetedikesek. A nyolcadikosok ugyanannyian jelentkeztek, mint az ötödikesek. Hányan jelentkeztek a táborba az egyes évfolyamokról, ha összesen 45 fő táborozott?
2. feladat
Az egyenlő szárú háromszögben a szárszög 240-kal kisebb az alapon fekvő egyik szög kétszeresénél. Hány fokosak a háromszög szögei?
3. feladat
Egy háromszög egyik belső szöge 200-kal kisebb, mint a másik. A harmadik belső szög a másik kettő összegének a 0,8-ed része. Mekkorák a háromszög belső szögei? (Figyelj, mert ebben a feladatban lesz zárójel is!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, szöveges, feladatok, szövegesfeladatok
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
Adatok:
5. =x
6. =2x-5
7.=2x
8. = x
Ö= 45

Számolás:
x+2x-5+2x+x=45 /öv.
6x-5=45 /+5
6x=50 /:6
x= 8,3333333333

Fél, negyed, harmad ember nincs, így kerekíteni kell.
5. = 8
8. = 8
7. = 2*8,3= 16,6666667 kerekítve 17
6. = 2*8,3-5= 11,6666667 kerekítve 12

Ellenőrzés: 8+8+17+12= 45
Válasz: Az 5.-esek és a 8.-osok 8-an , a 6.-osok 12-en,a 7.-esek pedig 17-en jelentkeztek a táborba.



Módosítva: 6 éve
0