Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
312
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A függőleges erők eredője:F=Fny=100N-40n=60N (ez lesz a nyomóerő, amiből súrlódási erőt lehet számolni)
(a 100N a lefelé mutató súly erő, a 40 N a felfelé mutató emelő erő az eredő erő lefelé mutató)
Fs=μ·Fny=0,3·60=18N
A súrlódási munka:
Ws=Fs·s=18N·10m=180J
0