Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
300
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Feredő = m*a


Most egy erő van a súrlódás, ez lesz maga az eredő erő.

F súrlódás = m*g*nű

m*a = m*g*nű

a = g*nű


Látszik, hogy nem függ a gyorsulás, vagyis jelen esetben a lassulás mértéke a tömegtől! Tehát egyforma úton fognak megállni.

a= 10*0,2 = 2m/s^2


v = v0-a*t képletből:

0= 2-2*t

t=1s


A megtett út:

s = v*t - a/2*t^2

s = 2*1 - 2/2*1 = 1m
0