Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudja valaki?

Főoldal » Középiskola » Matematika
518
1.Egy paralelogramma magasságai 32 mm ás 24 mm hosszúak, területe 24 cm ás 30 cm hosszúak.Mekkorák a paralelogramma oldalai és a kerülete?
2.Számitsd ki annak a rombusznak a kerületét, amelynek átlói 24 cm és 30 cm hosszúak!
3.Számítsd ki a deltoid területét ha az átlói 5,6 cm és 28 mm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.feladat
24 cm²=a×3,2
a=7,5 cm
30 cm²=b×2,4
b=12,5 cm
Így kerülete: 2(a+b)=2(7,5+12,5)=40 cm a kerülete
2.feladat
(24/2)²+(30/2)²=a²
144+225=a²
a=19,209 az oldala
K=4a=4×19,209=76,837 cm a kerülete
3.feladat
T=(5,6×2,8)/2=7,84 cm²


0