Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
344
Egy 25 fős osztályban dolgozatírás után kiderült, hogy az osztályátlag 2,96 lett. Tudjuk, hogy senki sem írt elégtelent, négyszer annyi közepes lett, mint jeles, valamint kétszer annyi elégséges, mint jó.
Melyik osztályzatból mennyi született?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összesen 25 tanuló:
1-es: 0 fő
5-ös: x fő
3-as: 4x fő
4-es: y fő
2-es: 2y fő
5x+3y=25

Összesen az összeg: 2,96×25=74
1-esek összege: 0
5-ösök összege: 5×x=5x
3-asok összege: 3×4x=12x
4-esek összege: 4×y=4y
2-esek összege: 2×2y=4y
17x+8y=74

Ez a kettő egy egyenletrendszert alkot
5x+3y=25 és
17x+8y=74

85x+51y=425 és
85x+40y=370
Az elsőből kivonom a másodikat:
11y=55
y=5
Így 5-ös 2 darab, 4-es 5 darab, 3-as 8 darab, 2-es 10 darab, és 1-es 0 darab osztályzat született
0