Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1280
Egy 1000kg tömegű repülőgép motorja 60 m valtozatlan sebességű emelkedés közben 30 másodperc alatt 1800KJ munkát végzett.
Mennyi a teljesítménye?
Mennyi a hatásfoka?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
P=W/t=1800/30=60Kj

Hatásfok= Phasznos/Pösszes

h=H/t=60/30=2m

Ph=F*h=10000*2=20Kj

Pö=60kj

Hatásfok=33,33%
0