Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek szöveges!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
667
Egy termék árát 35%-kal növeltek, majd 20% csökkentették.
Most 48600 Ft ba kerül.
Mennyi volt az eredeti ára?
Hány százalékos változás volt ez az eredeti árhoz képest?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
((x+(35/100)x)-((x/(35/100)x)/5=48600
1,35x-(1,35x/5)=48600
1,35x-0,27x=48600
1,08x=48600
x=45000 Forint volt az eredeti ára
(48600/45000)=1,08
Így 8 százalékkal nőtt a változás





0