Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

9-es matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1592
Egy apa háromszor annyi idős, mint a fia. 7 évvel ezelőtt ötször annyi idős volt. Hány év múlva lesz kétszer annyi idős?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Most fia: x
Most apa: 3x
5 évvel ezelőtt fia: x-5
5 évvel ezelőtt az apa: 3x-5
Így (x-5)×5=3x-5
5x-25=3x-5
2x-25=-5
2x=20
x=10
Így 10 éves most a fia és 30 az apa
És így 10 év múlva lesz kétszer annyi idős az apa: 20×2=40
0