Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
606
Sziasztok segítenének kéne ebben a példában: 2,5X2 (kettő egész öt × kettő a másodikon) : X3/4 :X/4
AZ X ÉRTÉKE= 2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
X helyére beírod a 2-t, és végigszámolod a műveleteket:

2,5*2²=2,5*4=10
2³/4=8/4=2
2/4=1/2=0,5

Ha a ':' az ezek közti osztás akar lenni, akkor 10:2:0,5=5:0,5, szorozzuk az osztandót és az osztót 2-vel: 10:1=10.
Módosítva: 9 éve
0

2,5*22 : x3/4 : x/4

Helyettesítési értéket úgy számolsz, hogy az x helyere beírod az adott értéket, s elvégzed a műveletet.
Jelen esetben:
2,5*22 : 23/4 : 2/4 = 2,5*4 : 8/4 : 2/4 = 10 : 2 : 0,5 = 10
Módosítva: 9 éve
0