Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek köszi

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1265
Egy ló a kocsit 240 N nagyságú erővel húzza .Mennyi munkát végez 3km hosszú úton?
2,Egy marógép késést 750N nagyságú erővel lehet mozgatni .Milyen hosszú a kés útja ha a végzett munka 1500 J?
3,Mekkora erővel lehet 15m úton 900J munkát végezni.?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.) W=F·s= 240·3000=720000J
2.) s=W/F=1500/750=2m
3.) F=W/s=900/15=60N
0