Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Általános iskola » Matematika
952
Egy rombusz alapú egyenes hasáb minden éle 50mm.Mekkora a hasáb felszíne és térfogata ha az alaplap magassága az alapél 80%-a?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Minden és: 50 mm=5 cm
Alaplap magassága: 5×(80/100)=4 cm
Alaplap területe:
T=a×m=5×4=20 cm²
Palást területe:
T=4×(5×5)=100 cm²
Hasáb felszíne:
A=2T+P=2×20+100=140 cm²
Hasáb térfogata
V=T×m=20×5=100 cm²
0