Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika, nyitott mondatok!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
393
Kérlek segítsetek benne, előre is köszönöm a válaszotokat!
1. 4x – 18 = 3 – 3x

2. 7x - 8 > 2x – 13

3. 4x + 8 -3x = 6x -8 +6

4. 5(x - 4) = -3(1 - 2x)

5. x/5-1=2/3-2x/15
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. 4x – 18 = 3 – 3x +3x
7x-18=3 +18
7x=21 /3
x=3
2. 7x - 8 > 2x – 13 -2x
5x-8>-13 +8
5x>-5 /5
x>-1
3. 4x + 8 -3x = 6x -8 +6
x+8=6x-2 +2
x+10=6x -x
10=5x /5
2=x
4. 5(x - 4) = -3(1 - 2x)
5x-20=-3+6x +3
5x-17=6x -5x
-17=x
5. x/5-1=2/3-2x/15 *15
3x-15=10-2x +2x
5x-15=10 +15
5x=25 /5
x=5
0