Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek összefoglalás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
464
1. Egy esztergályos azt a feladatot kapta, hogy 4 cm- szer 4-szer 25 cm-es négyzetes oszlopokból a legnagyobb térfogatú hengereket készítsen.
Mekkora lesz az így kapott hengerek felszíne,térfogata?

2. Vásároltunk egy 26 cm átmérőjű gumilabdát.
Mekkora a felülete?


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2. feladat:
Az r sugarú gömb felszíne: A=4*r*r*π.
Tehát ebben az esetben ha az átmérő 26, akkor a sugár 13
A=4*13*13*3,14=2122,64
0