Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS segítség matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1351
1. Számítsd ki a téglalap kerületét és területét, ha oldalainak hossza: 12/25 m, 15/18m
2. Számítsd ki a téglalap kerületét, ha a téglalap egyik oldala és területe: a=2/5m, T=18/35 m2
3. Számítsd ki a rombusz területét, ha
a): a=5,2 cm, ma=3,6 cm
b): e=0,5 dm, f=0,08 m
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

1.feladat
K=2×(a+b)=2×(12/25+15/18)=394/150=197/75=2,627 m
T=a×b=(12/25)×(15/18)=180/450=18/45=2/5=0,4 m²
2.feladat
Másik oldal: (18/35)/(2/5)=90/70=9/7 méter
K=2×(a+b)=2×(2/5+9/7)=118/35=3,371 m
3.feladat
a,
T=a×ma=5,2×3,6=18,72 m²
b,
T=(e×f)/2=(5×0,8)/2=2 m²
0