Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
645
Legyen ξ exponenciális eloszlású λ = 4 paraméterrel.
Határozzuk meg a P(ξ ≤ 2) és a P(1 ≤ ξ ≤ 4) valószínűségeket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, ξ, p, valség
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
p( x kisebb 2 ) = F(2 )= eloszlás fv a kettő helyen = 1- e -ad (-1 szer 4 szer 2) =
1- e emelve a 8-8) ra = 0.9996645

P( 1 és 4 között ) = F( 4) -F(1) = 4 ig összeadott terület - 1ig összeadott terület

F(4) = 1-e -ad (-1 szer 4 szer 4) = 1- e ad ( -16 ) = 0.9999998875
F(1)= 1-e -ad (-4) = 0.9816843

válasz = 0,0183155
0