Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi. Sürgős segítség kellene.

Főoldal » Középiskola » Matematika
512
Két bányászbrigád 6 nap alatt 642 tonna szenet fejtett ki. Az első brigád napi teljesítményének 40%-a, a második brigád napi teljesítményének egyharmada együtt 39 tonna. Mekkora az egyes brigádok napi teljesítménye?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
egyik brigád 6 nap alatt: x tonna
másik brigád 6 nap alatt 642-x tonna
egyik brigád 1 nap alatt: x/6 tonna
másik brigád 1 nap alatt (642-x)/6 tonna
Egyik brigád napi teljesítményének 40 %-a: (x/6)×(40/100)=40x/600=(2/30)x
Másik brigád napi teljesítményének 1/3-a: ((642-x)6)×(1/3)=(642-x)/18
Együtt: (2/30)x+(640-x)/18=39 tonna
12x+6400-10x=7020
2x+6400=7020
2x=620
x=310 tonna 6 nap alatt az egyiknek
Így az egyiknek 310/6=51,667 tonna 332/6=55,333 tonna a napi teljesítményük
0