Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat! Valaki legyen szíves segítsen benne :)

Főoldal » Középiskola » Fizika
812
Milyen irányú és milyen nagyságú a Föld körül T=27,3 nap keringési idővel keringő Hold gyorsulása, ha mozgását egyenletes körmozgásnak tekintjük?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a = v^2/r
v=2r*pi/T

Innen már egyszerű.

Az iránya a Föld.
0