Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon fontos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1193
1. Feladat: Egy kalap ára leárazás előtt 5400Ft, 20%-al leárazzuk, mennyibe fog kerülni utána?

2. Feladat: Egy futóversenyen 20 perc alatt 3,5km-t-re jutottál, ez a táv 25%-a, milyen hosszú a táv?

3. Feladat: Egy sóbányába található só mennyisége 40.000t, az első évben 7%-os volt a kitermelés a második évben a kedvezőtlen időjárás miatt 5%-os kitermelést sikerült produkálni. Mennyi só maradt a bányában a második év végére?

4 . Feladat: Egy házilag épített esővízgyűjtő tartáj 70 l-es, a hét elején 58 l víz található, a nyári melegnek miatt, 1 hét alatt elpárolog a 30%-a, majd esik egy kis eső amiből 5 litert tud felfogni a tároló. Mennyi víz van most a tárolóban?

5 . Feladat: 250000 forintot teszünk a bankba, évi 9%-os kamatra. Mennyi pénzt vehetünk ki 5 év múlva a betét lejártakor.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1. 5400x0,2= 1080 Ft 5400 - 1080=4320 Ft ba kerül a kalap leárazás után
0

1.
100% --> 5400 Ft
80% --> X
________________________
5400 x 80/100=432000/100=4320 Ft

2.
3,5 km --> 25%
X --> 100%
_________________________
3,5 x 100/25 =350/25 = 14 km

3. 40000 · 7/100 = 2800 →
37200 · 5/100= 1860 → 35,340 t só maradt


4.

58 --> 100%
x= 30%
__________
58 x 30/100 = 17,4 l = 30,6 l víz maradt

30,6 +5=35,6 l

5.

250000 · 145/100 =362500 Ft



0