Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
307
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
a három sorba kapcsolt kondenzátor eredője 1/3C ezzel párhuzamosan van a 4. kondenzátor, így az eredő kapacitás: 1/3C+C=4/3C
1

1/C1e=1/C+1/C+1/C=3/C
⇒C1e=C/3 (ez a három sorba kapcsolt kondenzátor eredő kapacitása)
Az össz eredő kapacitás
Cöe=C1e+C=C/3+C=4/3C
1