Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
5422
Írja fel a P(4;3) ponton átmenő , a 4x+3y=11 egyenessel párhuzamos egyenes egyenletét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A 4x+3y=11 egyenes normálvektora megegyezik a keresett egyenes normálvektorával. A normálvektor koordinátái kiolvashatók az egyenes egyenletéből: A=4, B=3. A P pont kordinátái: x₀=4, y₀=3. A keresett egyenes egyenlete: Ax+By=Ax₀+By₀
4x+3y=4·4+3·3
4x+3y=25
0