Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1274
Írd fel a kifejezéseket szorzatalakban!
a) 16-x2; b) 25a2-1; c) 4a2-49b2; d) v2-0,01
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) 16-x2 = (4-x)(4+x)
b) 25a2-1 = (5a-1)(5a+1)
c) 4a2-49b2 = (2a-7b)(2a+7b)
d) v2-0,01 = (v-0,1)(v+0,1)
0