Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Folytonos valószínuségi változók

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
485
Valaki tudna segiteni?

1.) Legyen a ξ valószínuségi változó suruségfüggvénye
f(x) = {cx2, ha x ∈ [7,9],
{0 egyébként.
Határozzuk meg c értékét, írjuk fel ξ eloszlásfüggvényét! Mekkora
valószínuséggel esik ξ a [6, 8] intervallumba?


2.) Tegyük fel, hogy egy alkatrész élettartama normális eloszlású 800 óra várható értékkel és 20[log₂12] szórással. Számítsuk ki,hogy az elso 500 órában a lámpák hány százaléka megy tönkre!

3.) Legyen ξ exponenciális eloszlású λ = [log₂11] paraméterrel.
Határozzuk meg a P(ξ ≤ 3) és a P(2 ≤ ξ ≤ 4) valószínuségeket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
2.feladat
szórás = 3,4594
vé=800

p( x kisebb 500) = grafikus kalkulátorral = 0


3.feladat:
lamda = 3,459
eloszlás fv = 1- e -ad (-1szer lamda szor x) = területet addig összeadja
p( x kisebb 3 ) =F(3) = 1-e-ad ( -1 szer 3 szor 3,459)
1- e ad (-10,3783) = 0,9999688

P( 2 és 4 között = F(4) -F(2)=
F(4) = 1-e-ad (-13,836) = 0,99999902
F(2) = 1- e-ad (-6,918)70,9990101válasz = 9,88827 szer 10 a -4en.

Az első feladathoz küldök üzenetet.
0