Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
639
Oldja meg az alábbi egyenletet a valós számok halmazán!
3²ⁿ=27
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
32n = 27
32n = 33
Az exponenciális fv szig.mon. miatt az alapok elhagyhatók
2n = 3
n = 3/2
0