Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
548
1.Mennyi hő szabadul fel ha a gépkocsi motorja eléget 2,5 kg benzin?
2.Mennyi energiát ad a szervezetünknek, ha megteszünk 20 dkg sajtot?
3.Melyik ad több energiát 3,5 fa, vagy 1,2 kg olaj?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1. A benzin égéshője=46000kJ/kg
Q=Lb·m=46000·2,5=115000kJ
2. a sajt fűtőértéke=18MJ/kg
Q=18MJ/kg·0,2kg=3,6MJ
3. a fa égéshője=18000kJ/kg (tölgy fa)
az olaj égéshője= 45000kJ/kg (dízelolaj, nyersolaj)
⇒ a két égéshő összehasonlításából látszik, hogy az olajból 2,5-ször több energia szabadul föl
0