Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS FIZIKA

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1904
1.Mennyi munkát végez az elektromos mező, miközben 5 C töltést áramoltat át két pontja között, ahol 10 V a feszültség?
2. Mekkora az áramforrás feszültsége, ha elektromos mezője 1320 J munkát végez 6 C töltés átáramoltatása közben?
3. Mekkora erősségű áram halad át a 60 Ω (Ohm) ellenállású fogyasztón, ha 180 V a kivezetései között mérhető feszültség
4. Mekkora az áramforrás feszültsége, ha a rákapcsolt 120 Ω ellenállású fogyasztón 0,5 A erősségű áram halad át
(megoldással és számolással együtt)
Nagyon köszönöm aki időt fordít rá, nagyon fontos lenne.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1. W=U·Q=10·5=50J
2. U=W/Q=1320/6=220V
3. I=U/R=180/60=3Ω
4. U=I·R=0,5·120=60V
0