Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köré írható kör

Főoldal » Középiskola » Matematika
881
Az alábbi állítások közül melyik igaz (R a szabályos háromszög köré írható, r pedig a beírható kör sugara?)
a) R= r√3, b) R= 2r, c) R= 2r√3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
R=2r, mivel a sugarak a súlyvonalakra esnek, és a súlypontban metszik egymást. A súlypont 1:2 arányban osztja a súlyvonalat, a rövidebb rész az oldal felől, a hosszabb a csúcs felől van. R a súlyvonal hosszabb része, r a rövidebb, tehát R=2r.
0