Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyzet oldalainak kiszámítása átlóból, hogyan?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
7160
A négyzet átlója  2  dm, milyen hosszú az oldala?
Köszönöm. Érdekelne a kiszámítás is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Van kettő egyenlő szárú derékszögű háromszöget. Az oldala x. tehát x2+x2= 2 2
Tehhát 2x2=2dm
x= 1dm, vagyis a négyzet oldala 1 dm.
0