Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, munka- energia, segítség!

Főoldal » Középiskola » Fizika
849
20m magasból, zérus kezdősebességgel szabadon esik egy 10kg tömegű test.a) Mekkora induláskor a helyzeti energiája?b) Mekkora sebességgel ér a test a talajra?c) Mekkora leérkezéskor a test mozgási energiája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a) Eh=m·g·h=2000J
c)Em=2000J (az energiamegmaradás törvényéből következik az egyenlőség)
b) v= 2gh = 2*10*20 =20m/s
1