Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
429
Az első feladat a csatolt képben található.(Egyet jellemezni is kell)

2.
Mennyi 1200 Ft 4 %-a,

30 g 5%-a,

24 liter 25%-a,

12 fő 33,3%-a,

400 Ft 75%-a,

3. Ha egy szám 7-szereséből elveszek 4-et, 11-gyel nagyobb számot kapok, mintha a 9-szereséhez 5-öt adnék. Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2.feladat
1200×(4/100)=48 Ft
30×(5/100)=1,5 g
24l×(25/100)=6 liter
12×(33,33/100)=4 fő
400×(75/100)=300 Ft
3.feladat
7x-4=9x+16
7x=9x+20
-2x=20
x=-10 ez a szám

1