Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
584
5cm magas egyenes hasáb ,amelynek egyik oldala 3cm , 4,5 cm
Felszine , térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a=5
b=3
c=4,5

A hasáb térfogata a×b×c képlettel adható meg, azaz a térfogat: 5×3×4,5=67,5 cm3

A felületet pedig úgy tudjuk kiszámítani, hogy összeadjuk a lapok felületét, de mivel minden lapból kettő van, csak 3 félét kell kiszámolni:

F=2a×b+2a×c+2b×c=30+27+45=102 cm^2.
1