Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
409
2, 3 és 4- es feladatban kérnék segítséget.
Képletek alkalmazásával kellene megoldani:százalék láb, érték alap. Nagyon hálás lennék a segítségért. Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
2)
a gépkocsi eredeti ára: 12 000 euró
százalékláb(%):
+10
100%→ 110%
↓-10
100%
100-(10-10)=100 (egyszerűbben)
a= 12 000
szláb= 100
----=1
100
______________________
szé= a * szláb
-------
100
szé=12 00 * 1=12 000
szé= 12 000
0% változott a gépkocsi ára úgyanugy 12.000 euró maradt.
0

3)
1év múlva 8%
2 év múlva 16%
3 év múlca 24%
a= 2400
szláb=24 = 24
--- = 0,24
100
________________________
szé=?
szé= a * szláb
-------
100
szé=2400*0,24
szé=576
576 eurót kaptak három év múlva.
Módosítva: 6 éve
0