Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektromágneses hullámok

Főoldal » Középiskola » Fizika
1030
Egy adó rezgőkörében a kondenzátor kapacitás 150 pF, a tekercs induktivitása
0,3 mH. Mennyi lesz a kibocsátott elektromágneses hullám frekvenciája és
vákuumbeli hullámhossza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
f=1/2·π·√L·C
f=1/6,28·gyök(0,3·10-3·150·10-12)
f=1/133,2·10-6=7,5·10³Hz=7,5kHz
0