Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
2276
. Egy alkalommal 100 embert kérdeztek meg, hogy hallgattak-e már dalokat a Beatles, Deep Purple vagy az AC/DC együttesektől. A megkérdezettek közül mindenki hallott már legalább az egyik együttestől zeneszámot. 63-an a Beatlestől, 66-an a Deep Purpletől és 59-en az AC/DC-től hallgattak már nótákat, 35 fő a Beatlestől és a Deep Purpletől, 37 fő a Beatlestől és az AC/DC-től és 39-en a Deep Purpletől és az AC/DC-től.
a) Hányan hallottak már dalt/dalokat mindhárom együttestől?
b) A Szegedi Ifjúsági Napokon 2014-ben kb. 70 000 látogató volt, míg 2015-ben már 90 000. Hány százalékkal nőtt a látogatók száma 1 év alatt?
c) Dóra és Tamás szintén törzsvendégek a SZIN-en. Hányféle sorrendben járhatják végig együtt a négy színpad rendezvényeit?
d) Robi a nyáron Hága Scheveningen nevű tengerpartján épült 60 méteres ugrótornyában próbálta ki a bungee jumpingot. Ha az ugrókötél nem lassítja, hány másodperc alatt érte volna el a víz felszínét? A
megtett utat az s=g/2*t^2 összefüggéssel számolhatjuk ki, a kezdősebességet tekintsük 0-nak, g=9,81m/s^2 a nehézségi gyorsulás, s az út, t az út megtételéhez szükséges időtartam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
a) Összeadod a metszeteket 37+39+35=111 és ebből kivonsz 100-at, így középen 11 marad. Tehát mind a 3 zenekar dalait 11en hallgatják.

b) 90000/70000*100= 128,57%, azaz 1 év alatt 28,57 %-kal nőtt a látogatók száma.

c) Mivel 4 színpad van, ezért 4!= 4*3*2*1=24 féleképpen.

d) g= 9,81 s=60
Képletbe beírva:
60=9,81/2*t2
120=9,81*t2
12,23=t2
t= 3,497=3,5 s alatt ért volna le a felszínre.
0

Szerintem ez az első feladat jó megoldása
1

C., összesen van négy színpad és két ember, az első színpadot kétféleképpen járhatják végig, tamás dóra vagy dóra tamás sorrendben, és ez mind a négy színpad esetében így működik, tehát 2*4= 8 féleképpen járhatják végig a színpadokat
0

Kis javítás, hátha más is rákeres erre még később:
A halmazos feladatot, valóban a második válaszíró oldotta meg jól.

Viszont szerintem a c-nél tényleg 4! a megoldás, az jó volt, ugyanis "együtt" látogatják végig, vagyis ketten mondjuk kézen fogva képzelném el. Első körben négy hely közül választhatnak, majd három, kettő és egy. Ez pedig 4*3*2*1, ami 24 féle sorrend.
0