Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
369
2 munkás cserépedényeket készít. Az egyik 10 db-ot 3 óra alatt, a másik 6 óra alatt. Hány
óra alatt készítenek együtt 10 darabot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egyik x/6-át, míg a másik x/3-át végzi a munkának. 10-et készítenek, de az egy egész munkának számít, nem a darabot nézzük, hanem hogy mikor lesznek kész az összessel.
Egyenletként kell felírni, az egy munkát végzik ketten, tehát 1= az általuk készített cserépedények összegével.
1=x/3+x/6
1=2x/6+x/6 /*6
6=3x /:3
2=x

2 óra alatt.
0