Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1642
Korcula szigetéről (Horvátország) a Sveta Ilija nevű 963 m magas hegy csúcsa 21° emelkedési szög alatt
látszik. Milyen messze van a sziget a hegy csúcsától?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Ha felrajzoljuk, ez egy derékszögű 3szöget ad, melynek rövidebbik átfogója a hegy magassága, vele szemben a 21°-os szög.
Ilyenkor a sziget és a hegycsúcs közötti távolság az átfogó lesz (x), azaz felírható a következő egyenlet:

Sin21=963/x -->x=963/sin(21)=2687m. Tehát a távolság 2,67 km.
1