Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házik

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1631
1. feladat: Peti 5 óra alatt ássa fel a kertet egyedül, Gábor 8 óra alatt.
a.) a kert hányad részét ássák fel együtt 2 óra alatt?
b.) hány óra alatt végeznek együtt? 1 tizedesjegyre kerekítsd az eredményt)

2. feladat: 2 munkás cserépedényeket készít. Az egyik 10 db-ot 3 óra alatt, a másik 6 óra alatt. Hány
óra alatt készítenek együtt 10 darabot?

3. feladat: Csilla 2 és fél óra alatt festi ki a szobát egyedül. Ha Zoli, az öccse segít neki, akkor 87,5
perc alatt végeznek. Mennyi idő alatt végezne Zoli egyedül?

4. feladat: Egy tartaly két csappal tölthető meg. Az egyik 5 perc alatt, a másik 15 perc alatt töltené meg
a tartályt. Az alul levő csapon át 10 perc alatt ürül ki a megtelt tartály. Mennyi idő alatt telik meg az
üres tartály, ha mindhárom csapot kinyitják?

5. feladat: Egy paralelogramma egyik belső szöge egy másik belső szögének 5-szöröse. Határozzuk
meg a paralelogramma belső szögeit!

6. feladat: Egy háromszög belső szögeinek aránya: 2:3:7 Hány fokosak a szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
Az 5. feladat már kész van.
0

Ha egyenként külön-külön teszed fel a feladataidat, máris többen válaszolnak.
Érdemes megnézned a yuotube videóm erről szóló videómat.
https://www.youtube.com/watch?v=A0OmSaoM77Y&list=PLwXxAxAEOlGi9V6gg5-bKzSjBVAQMubor&index=3
Módosítva: 6 éve
0

Csatoltam képet.
Ezt mintának küldöm a 6. feladatodhoz.
Módosítva: 6 éve
0

Csatoltam képet. Ez a te feladatod.
Módosítva: 6 éve
1